Balletjes in tajine...

We eten vanavond balletjes...
Ja, ik weet het... bij dit toch wel niet direct verwachte lenteweertje niet de aangepaste maaltijd!
We maken dus een zomerse versie.
Balletjes in de tajine met een tomatensausje, couscous en een fris slaatje van ijsbergsla.  (klinkt er iets frisser dan ijsbergsla?)

Ingrediënten voor 4 personen :

500 gr gehakt  (normaal lamsgehakt maar dat had ik niet dus...gewoon gemengd kan ook voor 1 keertje)
1 ui, verse look, verse koriander, 4 verse tomaten of 1 blik gepelde , 1 rode paprika (kan ook zonder)

Kruiden : ras el hanout, paprika,  gember; komijn ,saffraan, peper en zout

Bereiden :

Fijngesnipperde ui en knoflook in olijfolie in de tajine aanbakken.  Kruiden met ras el hanout, een paar goeie draaien uit de pepermolen en een snuifje zout... en dan echt een snuifje!
( ik stoofde ook de fijngesneden paprika mee)
Hierbij de tomaten en dan met deksel op de tajine alles laten stoven (20tal minuten of langer)






















Intussen balletjes rollen van het gehakt :  eerst gehakt kruiden met  gember, komijn, saffraan, paprika, peper en beetje zout en verse fijn geknipte koriander.













Balletjes in tajine kieperen... deksel er op en half uurtje laten pruttelen...










Klaar!
Serveren met couscous en slaatje.





Hopelijk vinden mijn mannen het een even goed idee?






Reacties