vrijdag 13

Dit weekend hielden we hier thuis een late "vrijdag 13"!
Ik hoor je denken...
Huh... Vrijdag 13 ???

Wanneer de 13de op een vrijdag valt, komen wij samen.
Met een groepje vrienden.
We doen dat goed.
Dat samenkomen.
Met een etentje...
Om beurten bij iemand van ons.
Al bijna 27 jaar om precies te zijn!

Sommigen van ons waren 13 september nog op reis.
Vandaar het late feest!
Deze keer waren wij aan de beurt.

De tafel werd feestelijk gedekt.




Veel kaarsjes werden aangestoken...






Er werden wat verse bloemen in een vaas geschikt.



Ook de Halloween pompoenen brachten sfeer op het terras.





En er werd gekookt!
Zo hoort dat bij een etentje!


Eerst was er aperitief met hapjes.

Bij  Caroline vond ik dit :


Een makkelijk, lekker en "mooier dan op de foto" ogend hapje.


Het volgende receptje komt uit Libelle:



Scampi in een spekjasje op zoete aardappelpuree.

















Als voorgerecht Pastinaaksoep met zure room en Pecannoten.







Gebakken zalm met sesamzaadjes, venkel en gebakken aardappeltjes.
Het recept van de venkel vond ik bij Ymme.
Een succes!
Overheerlijk!







Als dessert
IJs in een mangokokossoepje.
Dit maakte ik al eerder.
Een pluim voor Caroline : enkele heren namen wel 3 porties!



Zeker eens een kijkje nemen bij Caroline en Ymme.
Heerlijke recepten vind je bij deze 2 dames!


Recept van de pastinaaksoep

3 uien
3 grote pastinaken
2 teentjes knoflook
400 gr blokjes moesappelen
currypoeder
kippenbouillon  (bokaal of van blokjes)
zure room
pecannoten

Gesnipperde ui en knoflook in boter aanstoven.
Intussen pastinaak dun schillen, in blokjes snijden samen met de appelen.
Wanneer de uien mooi glazig zijn, de pastinaak en appelen toevoegen.
Samen met de bouillon, beetje peper en zout en 2 theelepels currypoeder
een 20tal minuten laten koken en fijnmixen.
Opdienen met een toefje zure room en wat geroosterde fijngekruimelde pecannoten.


Recept van het scampihapje

zoete aardappel
room
peper en zout
scampi
blaadjes sali
gerookt spek


Puree maken van de zoete aardappel (beetje room gebruiken),
kruiden met peper en zout.

Gepelde scampi (darmkanaal verwijderen!) met een blaadje salie in spek rollen.
Vaststeken met een prikkertje.
Bakken in een pan.
Serveren op een toefje zoete aardappelpuree.

Reacties

  1. Wat een gezelligheid , bijzonder zo'n clubje wat samenkomt . Dat is vast genieten ! Xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hmmmm, ik krijg er honger van. En zin in kaarsjes en gezelligheid.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoe kom je erop om dat op vrijdag de 13e te doen?? Wel een leuke traditie en al zolang! Ziet er allemaal zalig en gezellig uit!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heel toevallig die vrijdag 13. We spraken vroeger regelmatig af maar het was steeds moeilijk om een datum te vinden die voor iedereen paste. Op een keer was het vrijdag 13 en iemand opperde vanaf nu reserveren we deze datum voor ons etentje... zo werd het super makkelijk om af te spreken. Vrijdag 13 is voor ons "kliekje" al jaaaaaaaaaaaaren Feest!

      Verwijderen
  4. Wat een leuke traditie om steeds vrijdag de 13e bij elkaar te komen! En nooit rare dingen gebeurd...? haha!! Het ziet er reuze gezellig uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk idee zeg, iedere vrijdag de 13e. Het eten ziet er heerlijk uit!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ben een paar dagen weggeweest,
    herfstwandelen in Nederland.

    Nu zit ik lekker 'bij te lezen' in je historie.

    Wat een onwijs leuke traditie hebben jullie met je vrienden.
    Ga het zeker in gedachten houden voor vrienden waar het lastig mee afspreken is!

    Ga de site's van Ymme en Caroline bekijken.
    Bedankt voor de tip!

    Fijne avond.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Amai, dat was de moeite om op dat mooie feestje te mogen zijn. Ik had dit berichtje bijna gemist, vandaar deze late reactie. mooie tafeldecoratie !

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Fijn als je een reactie plaatst!
Ik lees ze met plezier!

Attentie voor het volgende:
Naar aanleiding van de nieuwe AVG wetgeving!!!
Wanneer je op mijn blog een commentaar toevoegt, dan verklaar je je meteen akkoord met de opslag en de verwerking van je gegevens op deze site. Kijk a.u.b. ook naar mijn AVG-verklaring die bovenaan op mijn blog staat. Met een KLIK op de knop Publiceren bevestig je dat je de AVG-verklaring hebt gelezen.