dinsdag 17 december 2013

Kerstavondmenu

Zoals beloofd de receptjes van ons vervroegd Kerstdiner.

Deze borrelhapjes pikte ik bij  Hap en tap.

Amuse van geitenkaas, gandaham, abrikoos en pijnboompitjes.
















In een glaasje :
Een bodempje vijgenconfituur.
Daarover brokkel je wat zachte geitenkaas, fijngesneden stukjes gedroogde abrikoos, geroosterde pijnboompitjes, snippertjes gandaham, wat rucola en daarover doe je een beetje balsamico.
Heerlijk!

Een ander hapje ook van bij haar : lepeltje witloof met scampi.
Tja in alle feestdrukte vergeten een foto te maken!
Maar neem een kijkje bij Hap en tap.
Je zal er nog meer lekkere ideetjes opdoen.


Gele paprikasoep met mascarpone en pesto.

Het recept van deze soep vond ik in Libelle en zette het een beetje naar mijn hand.

Voor 8 personen :

Neem 3 flinke uien, 4 gele paprika's, 2 teentjes look.
Maak deze groenten schoon, snij in grove stukken en stoof aan in wat olijfolie.
Doe er 1/2 eetlepel verse tijmblaadjes bij en overgiet met 2 liter kippenbouillon.
(ik nam een bokaal kippenfond en vulde aan met water en kippenbouillonblokjes )

Breng aan de kook en laat een kwartiertje zachtjes sudderen.

Haal de pan van het vuur.
Voeg 125 gr mascarpone toe.
Mix de soep goed  fijn.
Let op : nu mag de soep niet meer koken!
Breng op smaak met peper en zout.

Bij het serveren schep je de soep in kommetjes.
Garneer met een lepeltje rode pesto en
een blaadje basilicum.



Ook al is het geen geweldige foto (hoe doen die mensen van die kookblogs dat toch?) toch wel echt een feestelijke soep!




Voor bij de koffie bakte ik kokosrotsjes volgens het recept van Ymme.
Ook kleine glaasjes speculaasmousse werden geserveerd.







Speculaasmousse
De speculaasmousse at ik voor het eerst bij één van de fietsvriendinnen.

Voor 6 personen

125 gram speculaaskoekjes met de deegrol fijn verpulveren.

In een kom doe je 400ml room (40%) en hierbij voeg je de fijngemaakte speculaas.
Samen met 100 gr witte fijne suiker.
Laat even rusten...  (intussen wordt de speculaas zacht en lost al wat op)

Klop 2 eiwitten stijf.
Klop het roommengsel stijf.
Spatel het eiwit hieronder.

Verdeel over glaasjes en zet in de koelkast.
Bij het serveren strooi je op elk glaasje een beetje brokkeltjes speculaas.

Een kleine caloriebom maar als je van speculaas houdt wel een super lekkere!


Smakelijk!



5 opmerkingen:

  1. haha ik vind jou soepfoto anders ook erg aantrekkelijk hoor, dank je wel voor het delen van al die lekkers

    liefs jenneke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ze jou nog niet hebben gevraagd bij Komen Eten!

    En verder: een hele dikke proficiat met het winnen van de giveaway bij Het keetje van Lien. Ziet er mooi uit (jaloers hoor)

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn als je een reactie plaatst!
Ik lees ze met plezier!