Ziezo...

Omdat mijn  volgers de naam van mijn favoriete wandeling supergek vinden,
ben ik even gaan opzoeken waar die naam vandaan komt...

En zo leert een mens weer iets bij!
Ziezo...


Pikhakendonk wandeling :


Het gebied kreeg zijn naam van de doornige hagen die er groeien. Bijna overal in Vlaanderen zijn deze haag- en hegkanten rond akkers en weiden verdwenen, maar hier in Pikhakendonk hebben de landbouwers het oude cultuurlandschap bewaard. Mei- en sleedoorn bieden nest- en schuilplaats en zijn een bron van voedsel voor vogels en andere dieren.
Een donk is een verhoging in het landschap, een zandig eilandje duizenden jaren geleden gevormd bij de uitschuring van de rivierbedding. Op deze hogere plaatsen vind je nu bebouwing, naaldhout en heide. De Dijle verlegde door de eeuwen heen wispelturig haar bedding. De oude loop, de huidige Leibeek, slingerde door het landschap. Enkele afgesneden kronkels of coupures herbergen nu kikkers, padden, salamanders en stekelbaarsjes. Dicht bij de Dijle liggen lemige akkers. Nattere weilanden liggen aan de lager gelegen Dambeek, Leibeek en Molenbeek, die door het gebied vloeien en in de Dijle uitmonden.


Dus niks geen pikhouwelen of andere werktuigen! :D

Reacties

 1. bedankt, ik dacht al dat je de naam zelf bedacht had. Maar nu zijn we weer wat slimmer !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahahaaa! Dankjewel voor het opzoeken! Een schitterend gebied zeg!
  Enneh.... ik heb je post ontvangen! Dankjewel!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een interessante uitleg en vooral wat een superstreek. Vooral die trossen sneeuwklokjes in je vorige post steken met de ogen uit. Zo mooi!

  En? Heb je je al geprikt aan de pikhaken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eerlijk? Ze zijn me niet eens opgevallen! Volgende keer beter opletten en er een fotootje van maken!

   Verwijderen

Een reactie posten

Fijn als je een reactie plaatst!
Ik lees ze met plezier!

Attentie voor het volgende:
Naar aanleiding van de nieuwe AVG wetgeving!!!
Wanneer je op mijn blog een commentaar toevoegt, dan verklaar je je meteen akkoord met de opslag en de verwerking van je gegevens op deze site. Kijk a.u.b. ook naar mijn AVG-verklaring die bovenaan op mijn blog staat. Met een KLIK op de knop Publiceren bevestig je dat je de AVG-verklaring hebt gelezen.