donderdag 30 mei 2013

Quiche met kip

Vandaag had ik het heel, heel druk!
Laatste naailes van dit jaar... nog een heleboel vraagjes aan juf Greet voor ik met een gerust hart de vakantie kon ingaan.
Daarna als afsluiter met alle "Naaimevrouwen" lekker uit eten en dan op de koop toe nog naar de kapper!
Druk, druk, druk!!! Zo echt "rijk" druk hé!
Dat beschamend gevoel kreeg ik hierbij toch.
Dus moest het avondeten voor mijn mannen al vanochtend vroeg worden geprepareerd.
En wat is er dan makkelijker dan Quiche? Helemaal op voorhand klaar te maken.
De inspiratie haalde ik bij haar.

Ingrediënten :

Een pak bladerdeeg (rond)  (Kant en klaar luiemadammendeeg!)
1 ui, 3 rode paprika's, 4 eieren, potje cottage cheese  (want ik had geen room meer) , scheut melk, 2 kipfilets.

Hoe prepareren?

Oven voorverwarmen op een 180 à 200 graden.  Dit hangt een beetje van je oven af.
Kip in blokjes snijden, bakken en kruiden naar smaak. (kippenkruiden)  Ui en paprika's in kleine blokjes en  stoven, kruiden naar smaak (peper, paprika, bruschetta...)
Bladerdeeg uitrollen en in taartvorm leggen met papier en al.  Mooi in model duwen en het teveel bovenaan aan de rand verwijderen en het teveel aan papier wegknippen.  Met vork hier en daar in het deeg prikken en een beetje paneermeel over de bodem strooien (zo kan de bodem niet te nat worden ).
De kip en het groentenmengsel mooi over de bodem verdelen.  De 4 eieren los kloppen met beetje melk en de cottage cheese, kruiden met peper en zout en over de taart gieten.
Ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Ik deed vanochtend 25 minuten en vanavond 10 minuten om terug op te warmen.  
Echt p--psimpel!
Heel lekker met een fris slaatje!


2 opmerkingen:

  1. Een dikke pluim, ze ziet er heel lekker uit !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Merciekes! 't Was ook lekker... weer iets geleerd door geen room in huis te hebben! Ik ga vaker cottage cheese gebruiken!

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn als je een reactie plaatst!
Ik lees ze met plezier!