Zelfgemaakte granola met gedroogde bosvruchten en noten.



Omdat ik sinds mijn "suikerarm" eten
(Je leest het goed : suikerarm!
Suikervrij is echt niet te doen!)
nogal gek ben op suikervrije mueslitoestanden
en de super lekkere van Robuust
al helemaal op is,
maakte ik er deze keer zelf.

Niet die van het omslagrecept van Marloes .
Nee, ik maakte bewaargranola.
Die van Marloes komt een andere keer aan de beurt.

Dit recept vond ik ergens op Pinterest.
Een recept van AH.
Zelfs bij ons Belgen gaat er tegenwoordig
bij het lezen van "AH"
al een belletje rinkelen! ;-)

Recept

95 gr gehakte hazelnoten
6 el honing
6 el zonnebloemolie
(ik nam er 3 en 3 el kokosolie)
300 gr havermout
(ik nam een mengeling met speltvlokken)
50 gr gemalen kokos

Dit meng je onder elkaar in een kom
en rooster je in een, op 170° voorverwarmde oven,
gedurende 30 minuten op de bakplaat.
Om de 10 minuten goed omscheppen!
Je laat dit op een rooster afkoelen...
(met bakpapier of de boel valt door je rooster! haha)



De afgekoelde granola mengen met 100gr pompoenpitten 
en 150 gr gedroogde vruchten.

Ik koos voor bosvruchten uit de biowinkel.
Manman ik schrok me wel een ongeluk van de prijs.
Volgende keer zullen het goedkopere vruchten worden.
Foeifoei toch!
Gezond eten kost geld!

Je kan dit in een afgesloten pot maximaal 2 weken bewaren.



Je hebt ongeveer 15 porties zegt mijnheer Hein.
(misschien eten Nederlanders minder maar als je mij laat doen
is het over 2 dagen op!)
en 
voor de geïnteresseerden
mijnheer Hein beweert ook nog :
250 kcal/portie.
Of de melk of yoghurt hierbij meegerekend zijn
is me een raadsel!

Het ruikt in ieder geval wel heerlijk.
Net of de lekkerste taart in de oven staat.

Maar ik weet wel beter!
Er staat geen taart in de oven! 
Verdorie toch!
:-(
Ik heb geproefd...
en
't is toch ook wel lekker!


En wil ik nu nog eens iets vertellen?
De hazelnoten, de bosvruchten, de kokos, de pompoenpitten,de zonnebloemolie.... 
allemaal in plastieken verpakkingen !!!!!


De enige milieubewuste verpakkingen :
De honing van de imkerzoon van Ymme in een glazen pot! yeuuuh
Kokosolie in glazen pot!
Havermout en spelt in papieren zakken... dat valt ook nog mee.

Als iemand tips heeft waar ik de eerste ingrediënten afvalarm kan kopen,
graag melden aub!



Fijne week verder!














Reacties

  1. Sjongejonge... Dit ziet er toch wel erg verrukkelijk uit! Ik ruik het bijna...
    Al heeft dat laatste waarschijnlijk alles te maken met het tijdstip en dat ik op manlief zit te wachten met het eten :-)))))
    Bij ons kennen we 'de Olienoot'. Die staan met een kraam vol noten, vruchten, zaden enz. op verschillende markten in de regio. Zou iets voor jou zijn!
    Lieve groetjes,
    Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammer inderdaad dat het altijd zo duur is en suikervrij is écht niet te doen hè?! Dan is suikerarm de beste optie..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Doeme, ik kom net van de winkel en had nog hazelnoten in mijn handen. Uiteindelijk gekozen voor walnoten (ik moest eigenlijk cashewnoten hebben maar die waren er niet). Ik heb mij hier ook al zitten verdiepen in die granolatoestanden, dus dat komt er eerstdaags ook van als ik al de ingrediënten heb, o ja en zo'n glazen afsluitbare pot. Ben al benieuwd want ik ben ook een mueslimadam. Ik denk ook wel dat je op de markt heel wat terugvindt van noten en gedroogde vruchten. Goe bezig, meiske !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zou walnoten ook niet gaan? Ik denk van wel! 't Is echt wel lekker!

      Verwijderen
  4. Oh heerlijk zulks eet ik ook in mijn yogurt hoor ,bij ons kan je dit in de reformwinkel los kopen dat scheelt weer maar ook hier alles meestal in verpakkingen ,heb een grote zak in de keuken hangen voor alle plastic ,echt vreselijk hoe alles verpakt is,bij mij gaan er zwarte bessen uit de vries in ,zomers kopen en invriezen ,maar wel erg gezond hoor je dure fruit en dat wil toch ook. Wat ,verwen jezelf

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ik heb wel nen anderen tip: ik kreeg van mijn neef, die in de tuinbouwschool in Vilvoorde werkt, een pot suikervrije perensiroop !!! lekkkkkkkkkkkkker!!! echt jong!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Perensiroop? Poepgelei of wat? Verkopen ze dat in de Tuinbouwschool?

      Verwijderen
  6. Ja poepgelei! In die van vilvoorde wel, weet niet van mechelen, maar ik kan via mijn neef eens vragen hoor, wil ik morgen de pot eens meebrengen, kan je proeven !

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ziet er lekker uit. Aan de Groenplaats in Antwerpen staat er een notenkraam (naast de Hilton) of een andere tip : de zaterdagse markt aan het Theaterplein.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Als ik op een zaterdag in Antwerpen ben, sla ik mijn slag! :-)

      Verwijderen
    2. Dank je om ons kraam te promoten! Wij staan elke dag (behalve maandag tijdens wintermaanden) op ons vast plekje op de Groenplaats. Hazel, walnoten, cashew, amandel... we hebben het allemaal. Maar ook gedroogde bessen als inca, goji, moerbei, en de zonnebloempitjes en pompoenpitjes staan er ook. Kom zeker eens langs! :-)

      Verwijderen
  8. poepgelei zonder suiker verkopen ze in de Aveve
    en mijne frank valt , op de zaterdag markt van Mechelen achter het stadhuis staat het notenkraam
    daar kan je allerlei soorten droge vruchten en zaden kopen en alles wordt in papieren zaken gedaan
    je kan zelf gist kopen die afgesneden wordt van een stuk van 1 kilo
    als ik naar de markt ga ga ik stee vast altijd naar het notenkraam

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ? achter het stadhuis... dan moet ik op zoek zaterdag! Merciekes voor de tip!

      Verwijderen
  9. Ohhh wat ziet dat er goed uit zeg!Water loopt me in de mond!


    Lieve groetjes
    Angeline

    BeantwoordenVerwijderen
  10. wat ben je toch goed bezig. Ja soms schrik je je een hoedje van de prijzen.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Amai, da ziet er goe uit. Kunnen we deze avond is ni proeven ;-)
    Grtjs
    Daniëlle

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik maak het ook graag . maar als ik er gedroogde vruchten door doe drogen die uit en de granola is niet meer knapperig maar wordt zacht . Iemand hier nog een tip voor ?

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik maak het ook graag . maar als ik er gedroogde vruchten door doe drogen die uit en de granola is niet meer knapperig maar wordt zacht . Iemand hier nog een tip voor ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tiens dat is niet bij mij... Ik bewaar het in een glazen pot... zo een weckpot van vroeger... sluit heel goed af... misschien blijft het daardoor knapperig?

      Verwijderen
  14. Lekker! En bij mij wordt het ook zachter met fruit....

    BeantwoordenVerwijderen
  15. ik heb hier weer een nieuwe woord bijgeleerd:

    poepgelei

    ik weet niet of ik blij moet zijn dat mijn woordenschat is uitgebreid.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ooh, ik huppel duidelijk achterop. Zou dit bijna gemist hebben. Ziet er heel lekker en gezond uit.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Fijn als je een reactie plaatst!
Ik lees ze met plezier!

Attentie voor het volgende:
Naar aanleiding van de nieuwe AVG wetgeving!!!
Wanneer je op mijn blog een commentaar toevoegt, dan verklaar je je meteen akkoord met de opslag en de verwerking van je gegevens op deze site. Kijk a.u.b. ook naar mijn AVG-verklaring die bovenaan op mijn blog staat. Met een KLIK op de knop Publiceren bevestig je dat je de AVG-verklaring hebt gelezen.