woensdag 7 augustus 2013

Hapjetapje

Gisteren hadden we een etentje thuis. Gezellig vrienden op bezoek!
De echtgenoot vond dat we het licht moesten houden...
We zijn namelijk een beetje op de gezonde toer.
Heel af en toe krijgen we dat.
Op de gezonde toer gaan.

Voorlopig doen we dus even  "gezond en licht..."
Geen voorgerecht dus maar wel wat hapjes bij het aperitief...
En omdat ik graag kook, ging ik op zoek naar eens iets nieuw voor in de borrelglaasjes...












Tabouleh met feta en granaatappel



Voor ongeveer 8 borrelglaasjes.

Bereid 75 gr couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng met 1 tomaat, ontpit en in kleine blokjes gesneden, 1/2 komkommer geschild, de zaadjes verwijderd en in blokjes, 1 gesnipperde rode ui, 100 gr verkruimelde feta, pitjes van 1/4 granaatappel, een beetje limoensap en olijfolie.  De laatste 2 naar eigen smaak.
Breng op smaak met peper en zout.  Hak de blaadjes van 5 takjes munt en 5 takjes koriander grof. Meng deze door de salade.  Schep de salade in glaasjes en werk af met extra granaatappelpitjes en een blaadje koriander.

Het viel echt in de smaak... zelfs makkelijk als koud bijgerecht bij vlees of vis.


5 opmerkingen:

  1. Ziet er heel lekker en licht uit.
    En het aantal volgers stijgt ! proficiat

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helemaal mijn ding zo van die lekkere zaken in glaasjes.

    Ik eet het graag en ik maak het graag.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dankjewel voor je lieve reactie over Bowie! Lief!

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn als je een reactie plaatst!
Ik lees ze met plezier!